Доброто съществува

Много често като наблюдавам какво се случва в забързания ни живот, си мисля колко сме отчуждени хората и как сме се превърнали в скотове. Всеки е вглъбен в собствените си проблеми и неволи и не успяваме да се радваме на хубавите неща от живота, било то и просто усмивката на детето ни. Битовизма, безпаричието и недоверието в институциите са ни превърнали в едни мрънкащи и сърдити граждани.

Егоизмът и несплотеността са всеизвестни черти на българина, лошотията започва да взема една от водещите позиции в нрава ни. Но има дни, в които вярвам, че ще настъпят светли мигове и нашата нравственост значително ще се промени, че децата ни ще живеят в един по-добър и хармоничен свят. Причина за това са милите жестове, които правят все повече деца за свои връстници в нужда. Това наистина ме кара да бъда горд човек. Прекрасно е когато видиш деца да се обединяват в една толкова красива кауза. Има много примери за това. Последният, за който четох, е за учениците от трети клас в град Раковски. Тези прекрасни дечица организират Коледен базар и даряват средствата за лечението на 6 месечно бебче, което се нуждае от чернодробна трансплантация. Не мога да кажа друго освен едно „БРАВО“ . Тези мили деца дават пример на нас възрастните, да спрем да бъдем злобни, завистливи и егоистични, а да правим добрини, защото света има нужда от добри хора. Тези прекрасни създания ми връщат вярата в доброто.

Страхотно е че все повече деца стават съпричастни и креативни за да помагат на свои връстници или просто на хора в нужда, това ме кара да мисля позитивно за бъдещото поколение, а ние родителите да се опитваме, чрез нашия пример да ги правим още по-добри и успешни млади хора. Хора, интересуващи се от ближния си, загрижени за съдбата на другите.