Опасността Интернет

В тези времена, в които живеем, няма човек, който да не използва услугите на Интернет. Дори за несъществени неща си казваме, защо не проверим в Гугъл. Кибер-пространството, обаче колкото е полезно, толкова е и опасно.

Няма как да предпазим децата си от опасностите, който дебнат в интернет-пространството. Няма как и да им забраним да използват компютър или телефон. Всички сме чували за злоупотребите с деца. За игрите, които карат младите да извършват какви ли не глупости, в много от случаите дори завършват трагично. Почти всеки ден по медиите ни алармират за опаси селфита, но ние сме безсилни да спрем това. Скоро попаднах на още една новина. Момче на 13 години се самоубива, защото вижда в една от социалните мрежи, че момичето, което харесва се среща с друг. Това не се случва тук в България, а в Америка. Там сякаш хората са още по- обсебени от интернет пространството. По-лошото в случая е че момчето е гледало някакво риалити с родителите си, в което една от героините се опитала да се самоубие, но приятелите й я спасили. Явно това дете се е опитало да копира, случилото се, според мен изцяло с цел да привлече внимание, но не е предполагало, че трагедията ще се случи толкова бързо.Трябва да обръщаме много внимание на децата си, въпреки натоварения работен ден, защото за един миг, от една прищявка може да се случи най-лошото както в случая. Както казах, не можем да им попречим да използват Интернет, но поне може да разговаряме с тях, за да покажем, че ни е грижа, особено в тази трудни, тийнейджърска възраст.

Дано отмине и тази мода на общуване, чрез Интернет. Опасности се крият за възрастните, а какво остава за децата, които са още по-наивни.