Да пазаруваш по eBay и да откриеш …

Пазарувате ли от магазини и сайтове за втора употреба? А случвало ли ви си е да откриете в джоба на дадена дреха например забравена вещ или пък банкнота? Каквото и да сте намирали, едва ли някой е имал късмета на човека, за когото ще ви разкажа днес.

Накратко става дума за германец, който решил да спести средства и да инвестира в покупка на кухненски мебели за дома, които са втора ръка. Харесал ги и поръчал на сносна цена по eBay, без да осъзнава какво го очаква. Когато оборудването пристигнало, човекът го прегледал за дефекти, но вместо това, открил в единия от шкафовете скрито долапче. Представете си какво било изумлението му, когато го отворил и намерил вътре над 100 000 евро.

Вие какво бихте направили в този случай? Защото мъжът излязъл честен и веднага съобщил в полицейския участък. Оказало се, че сумата принадлежи на 91-годишна жена, а внукът й бил човекът, от когото мебелите били закупени. Накрая всичко завършило с хепи енд. Сумата била възстановена на възрастната дама, а купувачът имал право на 3% дял за намиранeто на парите.