Да си роднина на милиардер

Знаете ли как се нарича това състояние, когато си роднина на един от най-богатите хора в света? За съжаление, не мога да го споделя от личен опит, но мога да ви кажа интересна история в тази връзка.

Попаднах на новина, която разказваше за живота на доскоро най-богатия човек в света – Джеф Безос. Той е известен най-вече като собственикът на Amazon, който няма как да не знаете. Но наясно ли сте как стартира всичко и защо и роднините са важни?

Първоначално Amazon започва своята дейност като аукцион за книги. Идеята на Джеф е много добра и той вярва в нея. Все пак човекът е завършил компютърни технологии в Принстън и сам създава целия сайт и всичко, което стои зад него. Ала като начало на всеки гениален бизнес стои един гараж, неспирна работа, креативни и новаторски идеи и… малко пари от познати.

Всъщност се оказа, че за да стартира соята компания и не само да създаде, но и да разрасне бизнеса си Безос, е взел пари назаем от най-близките си. Това са родителите му, които са го спонсорирали със сумата около 300 хил. долара – явно и те са вярвали в него и е било напълно оправдано. От брат си и сестра си Джеф и поискал заем от по 10 хил. долара. Те също не се замислят и веднага инвестират в концепцията.

Както знаете, Amazon се развива повече от успешно и вече е сайт за покупка на всичко. Това довежда Безос до завидното състояние от над 189 милиарда. А каква е ползата за родните, само благодаря ли? Не, разбира се. Родителите, както и брат му и сестра му, получават по 1,2 милиарда долара. Да, правилно прочетохте – МИЛИАРД. Благодарение на вярата в идеята на техния син и брат, сега роднините на милиардер също са милиардери.

С този текст искам да ви мотивирам да вярвате в себе си и да търсите всякакви начини за реализиране на мечтите ви. Също и искам да ви стимулирам да бъдете по-добри и отзивчиви към концепциите за бизнес на близките ви. Все пак винаги премисляйте и взимайте правилни решения, но вярвайте, че понякога дори невъзможното е възможно с правилната подкрепа!