Дадбод или модата на биреното коремче

Нацепените батки едва ли скоро ще излязат на мода, но от миналата година под светлините на прожекторите изгря и… биреното коремче. Не ме разбирайте погрешно, не говоря за напълно запуснати мъжки индивиди с овална форма. Става дума за средностатистически мъже, с коремче тип „изпих няколко бири и не помня кога последно бях на фитенс“. Ликувайте, братя!

Това явление се нарича „дадбод“ или преведено буквално от английски означава тяло на татко. Разбира се, не е необходимо да бъдете бащи, за да поддържате тази форма. Неперфектните тела са присъщи както на обикновените хора, така и при известните личности. Погълнати от всекидневните ангажименти и задачи, понякога става много трудно да отделите време и за фитнес. Вместо това, повечето от нас предпочитаме да прекараме няколко часа в компанията на аверите, да пием няколко бири и да изядем няколко парчета пица, докато обсъждаме поредната футболна драма.

Звучи прекалено хубаво, за да е истина, но се оказа факт, че в последно време дамите намират мъжете с по-меки стомаси за по-привлекателни от момчетата с твърди коремни мускули. Обяснението е, че жените намират черти от образа на баща си. Сладко, нали?

Тенденцията за дадбод така нарасна, че завладя и маркетинга. Тениски, шапки и дори dadbod версията на куклата Кен се основават на идеята, че мъжкото тяло, което не е толкова стройно и мускулесто, може да бъде също привлекателно.