Изкуството има нов приятел в лицето на Мило Борисов

Изкуството е страст и всеки, който има досег до него, ще се съгласи с мен. Разбира се, за да се развиват, творците се нуждаят от подпомагане и точно тук идва ролята на продуцентските къщи. А питали ли сте се какво е нужно да притежава човек, за да се занимава с такава дейност? Ще ви кажа моето мнение – трябва да вижда потенциала, да усеща със сърцето си всяка форма на изкуството и да го припознава като лична кауза.

Аз откривам подобни качества и в собственика на една от най-младите продуцентски компании у нас – Palms Music, Мило Борисов. Името му е познато в игралната индустрия покрай Palms Bet, но музиката се оказва другата му голяма страст. Ако потърсите повече информация в онлайн пространството за него, ще разберете, че от ранна детска възраст започва да свири на пиано, обожава блуса, а в последствие се насочва към джаз и джаз-рок стиловете. Музиката не е професионалното му поприще в момента, но той е намерил начин да подкрепя различни жанрове и събития чрез продуцентския си лейбъл.

Посещавайки един от проектите, финансирани от Мило Борисов – спектакълът „Сън“, лично се убедих в това. Събитието се проведе в края на изминалата 2021 г. и беше бенефис на Златните момичета от легендарния ансамбъл по художествена гимнастика. Истинско удоволствие беше да се наслаждавам на впечатляващи танци и съчетания от нашите грации на фона на жива музика в комбинация с интересна мултимедия.

Мащабни продукции като тази, които са във фокуса на културния афиш у нас, заслужават да бъдат подкрепяни и стимулирани по най-добрия начин. Но това, което ми направи още по-силно впечатление, бе подбудата за създаването на Palms Music, която Мило Борисов споделя в свои интервюта. За него целта оправдава средствата, а използването на правилната стратегия не само в бизнеса, но приложена и в живота, показва ясно изразена социална отговорност и съдейства за развитието на талантливи български творци.

А ако се замислим има ли връзка между бизнеса и изкуството, моето мнение е, че и в двете сфери успяват само тези, които имат ясна визия и не се отказват пред трудностите, защото надежда винаги има.