Кое ни прави джентълмени днес? (част 2)

Привет и през новата 2022-а! Нека бъде здрава, мирна, благодатна и изпълнена с хубави качества, присъщи на всеки истински джентълмен! А кои са те – нека видим в следващите редове.
На първо място е уважението. Един джентълмен уважава хората. Отнася се и приема всички еднакво, независимо от социалната среда. Един джентълмен също така винаги взема предвид моралните аспекти на своите действия. Той не се опитва да извлече печалба по никакъв начин, а само действа в съответствие със своите ценности. Разбира се, всеки има различни морални идеи и гледни точки. По принцип обаче, господинът не причинява на никого нищо, което сам не иска да изпита върху себе си.

Отговорността е друга черта на джентълмена. Ако направи грешка, той се учи от нея, стреми се да я поправи и следващия път ще се справи по-добре. Ако нарани някого, той искрено се извинява. След като е решил нещо, той преследва идеята си с цялото си сърце. Разбира се, джентълменът може да приеме и съвети от семейство, приятели и познати – но той взема решенията сам.

А вие за кои качества още се сещате?