Перфектното барбекю парти

Времето се затопля и предразполага за сезона на сочното месо на скара и грилованите зеленчуци. Усетихте ли вече аромата? Затова този уикенд извадете пържолите от фризера и поканете приятелите си на барбекю в задния двор на къщата ви. А защо не и на някоя свежо зелена поляна? Аз пък ще ви дам няколко практични съвета за перфектното парти-барбекю и ще разберем от какво зависи то.

Времето, разбира се, е най-важното. Затова първо трябва да проверим прогнозата няколко дни предварително. Ако са възможни превалявания, трябва да имаме готов план за това. Например избраното от нас място трябва да е подходящо. Може да използваме като прикритие от дъжда гаража или шатрата в двора.

Независимо дали са дървени или PVC мебелите за отдих и място за съхранение на храната са от съществено значение за настроението на нашите гости. Еднократните чаши и чинии са практични, но не са достатъчно устойчиви. По-твърдите пластмасови прибори във весели цветове изглеждат по-модерни и не отлитат при първия полъх на вятъра. На всеки стол може пък да поставим леки одеяла за гостите, ако почувстват прохлада.

Ако перфектното парти за барбекю продължава до късно през нощта и гостите ни все още искат да се насладят на приятната вечер, трябва да се уверим, че има достатъчно светлина. Ако имаме контакт наблизо, може да закачим красиви декоративни лампички или фенери.
Разбира се, най-важното за едно барбекю е хубавата храна. Месото, рибата и зеленчуците са чудесен избор за скарата. Към тях може да добавим като гарнитура картофена салата или различни сосове.

Не може и без любима освежаваща напитка. Ако още ни е рано за бира, може да заложим на леко вино или плодов пунш.