Самоусъвършенстване по време на пандемия

Ние хората трябва винаги да се стремим да се самоусъвършенстваме. Този процес не бива да прекъсва при трудности или при пандемия. Даже напротив, именно това са и моментите, в които е необходимо да обърнем внимание на личностното си развитие и да придобием нови умения.

Радвам се, че на подобно мнение бяха и много други, които организираха безплатни курсове и семинари. С възможностите на интернет и лайф стрийм връзките провеждането на подобни мероприятия бе изключително улеснено. По броя на включилите се потребители разбрах, че интерес има и на някои от лекциите онлайн имаше около 600 души.

Трябва да отбележа, че темите, които избрах за придобиването на нови знания, са свързани с маркетинг. Спрях се именно на тях, защото през последните години целият свят е онлайн и е необходимо да съм в крак с времето. Бяха ми изключително интересни въпросите около появата и развитието на инфлуенсърите. За тийнейджърите това може би е част от ежедневието им, но за мен бе далечна тема.

Насочих вниманието си и към съдържанието на онлайн материалите. Изборът ми бе провокиран не само, за да подобря текстове си в блога, но и за да науча малко повече за това как се ангажира аудитория. По този път достигнах и до вайръл съдържанието.

От цялата тази информация постепенно започнах да разбирам как различните брандове правят своя бизнес онлайн. По този начин вече съм наясно как действат рекламите, как провокират съзнанието ни и защо понякога прибягвам до импулсивни покупки.

Смятам, че времето ми под карантина не бе изгубено, защото го прекарах в натрупване на нови познания. Надявам се, че и вие сте успели да се включите в някой онлайн курс и да се самоусъвършенствате. Все пак след пандемията животът ни продължава и трябва да се впуснем в него с нови сили и умения.