Силата на белия цвят

Енергия – усещаме я, но не я виждам. За нейното появяване има хиляди фактори, но като че ли сила ѝ се крие не къде да е, а в цветовете. Затова в днешния ми материал в блога искам да обърна внимание преди всичко на конкретен цвят – белият, даващ една от най-позитивните енергии. Ако сте скептични по темата, то значи задължително трябва да прочетете следващите редове.

По принцип с белия цвят се свързват чистотата и добротата. Определян е като свръзка между човешкото и божественото. Това е и една от причините Иисус Христос и ангелите да са изобразяване с бели дрехи. Ако сте обърнали внимание, дори в такъв цвят са и одеждите на привържениците на Дъновизма. В източния свят бялото се приема като траурен цвят, но не в смисъл, в който ние го приемаме. Според философията там, когато човек умре, душата му отива при създателя, светлината, отива в истинския си и чист дома. Затова близките са обличат в бяло и изпращат с тържества починалите.

Всъщност бялото не е цвят, а е ахроматичен (неутрален). Той зависи от възприятието на човешкото око. В себе си съдържа комбинацията от всички цветове до абсолютно яркостно ниво. Впрочем слънчевата светлина се определя като бяла, тъй като тя изключително много се доближава до цвета.

От изложените факти до момента си представете какъв заряд ще има само от една бяла дреха, която носите. Така едновременно ще изглеждате чисти и спретнати и ще сте събрали най-яркото от всички цветове в едно. Шантаво и същевременно толкова красиво. Може би и затова именно белият е любимият ми цвят.

Следователно бялото е едновременно неутрално и обединяващо всички останали цветове. Какво по-голямо съвършенство от това? Избирайки в ежедневието си белия цвят, ще отправяте невероятно послание към света, хората и дори Вселената. Моят съвет е да експериментирате за около месец с осезаемото присъствие на цвета в живота ви и да забележите дали все пак не ви се случват по-положителни неща. Аз от личен опит мога да твърдя, че е точно така.