Бъди себе си, няма втори като теб

be-yourself-everyone-else-is-taken-quote-for-share-on-facebookВсички сме уникални и всички се различаваме дори в нещата, по които на пръв поглед си приличаме.

Не се обърквайте още в началото. С две ръце съм за идеята, че всеки има с другия нещо общо. Дали е песента, която вчера ви е допаднала, или факта, че сте загледали една и съща книга в книжарницата, или пък това, че сте учили на едно и също място, оженили сте се приблизително по едно и също време или друго коренно различно от дотук изброените.

Хората могат да бъдат сравнявани по множество признаци и по-колкото повече го правите, толкова повече разбирате колко сте уникални. Има разбира се стереотипи, към които се придържаме, за да бъдем приети в обществото. Има ги във всяко общество и ако се замислим дори стереотипите се променят в зависимост от хората и средата, на база на които се изграждат. Понякога зависят от културни особености, друг път от исторически или наложени от субкултурата.

В каквато и среда да сте попаднали обаче, най-добре е да бъдете себе си, защото ще сте сигурни, че няма втори като вас. Хората никога не мислят еднакво, не се изразяват еднакво и определено не са еднакви. Не печелите нищо за себе си, ако се опитвате да имитирате някой друг дори да е най-голяма звезда на света. Замислете се…  не се ли е превърнал кумирът ви във звезда именно защото е себе си, а не псевдо копие на някой друг.