БНО обединява искащите промяна

Нагледахме се и се наживяхме на козметични промени. Предизборно всеки много обещава – реформа в това, реформа в онова – а накрая пак сме с пръст в уста. Е, този път, да се надяваме, номерът не е минал. Над 140 дни вече върви протестът #DANSwithme, а Софийският университет все още е окупиран от младежи, които няма да се съгласят на нищо друго, освен оставка и промяна, този път истинска, мащабна.

Не знам обаче какво ще правят те, когато правителството най-накрая подаде оставка. СУ и останалите университети отново ще заработят нормално. Ще има нови избори, по стария изборен закон, и отново най-много места в парламента ще завладеят или ГЕРБ, или БСП, а техни подгласници (ПАК!) ще бъдат ДПС и АТАКА. Ще изпаднем в същата жалка ситуация.organize

Истината е, че единственият начин да се промени нещо, е да се организираме и да действаме колективно, обединени от общата ни цел за една по-добра, нормална България, в която Държавата работи за, а не против собствения си народ и интереси.

Ако следващите избори бяха утре, аз нямаше да гласувам. Нямам никакъв избор. И не ми говорете за Реформаторски блокове и кооперации – знаете, че и там са същите хора като в БСП, които 20 години само говорят, говорят, говорят и нищо не вършат.  Наскоро впечатление ми направи една нова партия – БНО или Българско национално обединение, която призовава към приключване на престъпния преход и промяна на статуквото. Младите, умни и можещи хора да се противопоставят на шуробаджанашкия, мафиотски начин на управление на тази страна.

Основните приоритети на партията ще бъдат не оцеляването за деня на народа и на самата нея, а подобряване на условията за създаване на семейство и отглеждане на деца(единствените неща, които ни правят истински щастливи), възраждане на културата и опазването на културно-историческото наследство(това, което ни дава здрави корени, национално самосъзнание и чувство за принадлежност), както и образованието(това, благодарение на което да не позволим някога отново да сме толкова глупав и заспал народ, че да допуснем така да ни правят овце!).

Според БНО трябва да свикаме Велико народно събрание и да изработим нова конституция, както и да преработим някои от най-важните закони. Няма как да не се съглася – това, заедно с отделянето на омърсените от престъпния преход лица, би променило много неща в тази държава.

Виждам, че млади, силни и съвестни хора са се захванали с тежката задача по спасяването на нашето бъдеще. Благодарен съм им, че се жертват за това и дано усилията им бъдат оправдани.