Борбите, които водим със себе се

two_mindsДа спечелиш вътрешната борба, която водиш с теб самия, е огромно постижение. Предполагам, всеки от нас с повечко житейски опит е изпадал в ситуация на застой, погълнат от обстоятелствата, които не може да промени, а много му се иска. Когато си в такъв момент, често се оттегляш в мислите си и започваш да водиш борба със себе си как да постъпиш.

Ясно е, че обстоятелствата няма как сами да се променят по начина, по който ти искаш, затова трябва сам да предприемеш генералната промяна, която усещаш, че от доста време назрява в теб. Тази вътрешна борба я водиш отдавна, превъртайки многократно плюсовете и минусите от решението, което искаш да вземеш, и тя просто не ти дава покой. Някои от вас ще ме разберат още в този момент, други все още не.

Генералните решения са най-трудни за взимане, а с тях и борбата, която водиш със себе си, е дълга и изморителна. За да ти олекне, трябва най-сетне да решиш какво да правиш, да го направиш и да видиш, че се получава. Тогава можеш гордо да кажеш, че си преборил себе си.

Пътят дотук беше трънлив и изпълнен със съмнения, но ти го извървя достойно, бори си за това, което искаш, и резултатите не закъсняха. Спечели битката със себе си. Поздравления! Сега се подготви за още…