Езотерика

Имали ли сте странни преживявания? Неща, които не можете да обясните. Сънували ли сте някога нещо, което в последствие се е изпълнило дословно? Случвали ли са ви се „случайности“ , с вероятност поне 1 на милион, които са се оказвали в огромна ваша полза?

Е, аз съм имал доста такива на пръв поглед „странни“ преживявания. Те бяха причината да се откажа от абсолютния атеизъм и да започна да търся истината, а не да вярвам на информация, дадена на готово. Един мъдър човек ми беше казал веднъж, че науката е ограничена – дотам, докъдето е стигнала към момента. Тоест, освен достигнатото от нас като цивилизация като знание, има още много, което просто не е потвърдено все още. И според мен огромна част от остатъкът от тази информация, към момента наричаме Езотерика и/или Метафизика.

Няма да ви разкривам по-задълбочено вижданията, изследванията и опита си в тази насока. Пиша този материал, защото може някой от читателите ми да е малко по-напреднал от мен в тази неутвърдена все още тайна наука, и да пожелае да си поговорим.

Много хора мислят, че езотериците са просто някакви лунатици. Така е в много случаи, за съжаление :) Но има и такива, които проучват нещата много внимателно, опитват се да ги изследват, и анализират обратната връзка. А нея я има, в изобилие :) Това, което отличава езотеричното от религиозното, е вложената мисъл, решимостта да откриеш Истината, а не просто да се задоволиш с написаното в една-единствена книга или изреченото от попа в Църквата(който е по-материален и от теб, а на теб говори за извисеност). Езотериката е задаване на въпроси и то много неудобни такива, които са толкова „дълбоко в заешката дупка“, че повечето хора не желаят и да се замислят.

Ето ви един такъв за днес:

Как според вас е възникнала материята?