Намаления по празниците?

Така… навлязохме в декември и не мога да ни повдигна темата за наближаващите празници и предстоящото купуване и избиране на подаръци. Всяка година покрай Коледа и Нова година в икономиката ни се завъртат… ами, нямам представа колко пари всъщност, но определено са повече, отколкото през юни. Всеки от нас се втурва и харчи ли харчи, докато не му олекне портфейла стабилно. Надяваме се да намерим нещо по-изгодно като цена, по-полезно по предназначение и по-обещаващо като качества. На кратко – надяваме се на намаления!

christmas-discountИ докато на Запад големите магазини и вериги имат практиката да правят намаления за своите потребители именно по време на празниците, при нас именно тогава цените убедително си стоят непроменливи с тук-таме някое незначително изключение. Принуждаваме се да харчим все повече и все повече, а големите намаленията идват едва след това някъде към края на януари и началото на февруари. Може, разбира се, някой да „обере каймака“ като пусне своето намаление по-рано, но това все ще е частен случай.

Все пак, колкото и да се стараем, трудно ще ни е да не изхарчим една подобаваща сума пари и тази година. Това, което мога да ви препоръчам, е що се отнася поне до техника и други по-големи покупки да не се втурвате да пазарувате точно по празниците. Изчакайте месец-два-три и след това ще видите, че е много вероятно цената на желаната от вас стока да падне. В този контекст с пълна сила важи поговорката: „Бързата работа – срам за майстора“.