Освободете се от негативните емоции

Всекидневно натрупваме стрес и негативни емоции, които влияят на настроението и вътрешния ни мир. В последствие се отразяват на съня, начина на живот и дори отношенията ни с околните.
За да се отървем навреме от този товар, първо трябва да осъзнаем, че се е настанил в живота ни и ни пречи. Нужно е да започнем да отделяме време за себе си, през което да се отпуснем, да изчистим съзнанието си и да намерим връзка с тялото си. Един от начините за постигане на този баланс е чрез медитация за разпускане.

Практикуването й става лесно. Трябва да си намерим местенце, което е подходящо за нас според индивидуалните ни нужди за комфорт. Да бъде тихо и спокойно, да бъде светло или с приглушена светлина. Важното е да се чувстваме спокойни, когато сме там. Аз лично предпочитам да бъда сред природата и да съзерцавам залеза. Понякога си пускам подходяща музика ( пример за такава ще намерите по-долу), а понякога се наслаждавам на тишината. След като се настаним удобно, започваме да вдишваме и издишваме дълбоко, така че коремната ни кухина да се изпълва с въздух.

Има и една мантра, за която прочетох и прилагам. Вие също може да я използвате, просто при вдишване си повтаряйте, че обичате, прощавате и пускате всичко негативно вън. Концентрирайте се върху всички усещания, които задържате, излейте ги и ще почувствате лекота.