Видатокс – ново лекарство, борещо се с рака

Чух една новина, която реших да споделя и с вас в блога ми, понеже се отнася до нещо важно и потенциално животоспасяващо. У нас е било представено ново лекарство за борба с рака – Видатокс, което има антитуморни характеристики, подсилва имунната система и действа болкооблекчаващо.

vidatox_imagen (3)-900x900Медикаментът се произвежда в Куба от компанията Лабиофам, чиито директор е д-р Хосе Антонио Фрага Кастро – племенник на Фидел, на който аз лично по-скоро се възхищавам, въпреки че бива заклеймяван от някои като ужасяващ диктатор. Но нека не се отклонявам.  Основната съставка в лекарството е отрова от син скорпион, който вирее единствено в островите на Куба. Отровата от това животно от години се използва в онкологията и множество научни изследвания подкрепят твърденията за високата й успеваемост в борбата с всички видове рак.

У нас лекарството се внася и продава от фондация „Неогенезис“, която отдавна работи в помощ на онкоболните у нас, а представянето на новия медикамент се е състояло в кубинското посолство. Сред присъстващите на пресконференцията и презентацията на кубинските лекари от Лабиофам са били посланикът на Куба, медицинската сестра Веселина Ганчева, Елена Банова –председател на „Неогенезис“, Светослав Кантарджиев, онкоболни, лекари и други.

Според представителите на Лабиофам, Видатокс не е панацея, но действа в помощ на пациента на няколко нива – антитуморно, противовъзпалително, имуностимулиращо и болкоуспокояващо, така че дори да не успее да излекува пациента, то поне ще повиши значително качеството му на живот и евентуално ще го удължи. Медикаментът е допълнително средство към основната терапия и няма познати сериозни странични ефекти.

Разбира се, това са само приказки.  За реалният ефект могат да говорят само хора, които вече са го опитали. Ще се радвам ако имам такива читатели – да споделят.