Защо кабелната телевизия е по-добра от сателитната

satellite-vs-cable-250x156Независимо дали аналогова или цифрова, кабелната телевизия е най-разпространеният метод за получаване на телевизионен сигнал. Хората я избират, защото има много предимства, най-голямото от които е, че е по-практично от това да имаш сателитна чиния. Тя достига до дома ви по кабел, вместо да трябва да се занимавате с огромни чинии, които трябва да се монтират някъде.

Кабелната телевизия изисква минимум оборудване. Аналоговата кабелна телевизия използва обикновен коаксиален кабел, който отива право в телевизора ви. За цифровия кабел ви е нужен приемник – DVR.

При сателитната телевизия, не само че ви трябва спомената вече сателитна чиния, но и трябва да намерите правилното за нея място, така че да получите най-добър сигнал.

Предимство на кабелната телевизия е, че ви дава възможност да гледате огромен брой канали. А при цифровата такава имате възможност да гледате HD канали с изключително високо качество на картината наред с останалите многобройни канали. Шансовете да изгубите сигнал дори и при лошо време е минимален, за разлика от сателитната телевизия.

Доставчиците на кабелна телевизия предлагат пакетни услуги, които включват високоскоростен интернет и домашен телефон. Така и цената на услугата намалява, защото не трябва да се абонирате за всички тези доставчици поотделно. Кабелните телевизионни оператори обикновено не ви таксуват за допълнителен телевизор. Нещата не стоят така за сателитната телевизия обаче. При нея за всеки телевизор ви трябва отделен приемник, за който трябва да платите допълнително.

В крайна сметка, всеки си има предпочитания, но ако искате отличен сигнал на ниска цена без да трябва да се занимавате с допълнително оборудване, препоръчвам кабелната телевизия.