ЕОС Матрикс с решение за просрочените вземания

Съвремието ни предлага много възможности, но и също изисква много от нас. Понякога доходите просто не отговарят на нуждите – временно, всеки се надява. За щастие и моят случай се оказа временен.

Преди около година-две в жилищния ми блок претърпяхме леко произшествие. Малко бяха хората тогава, които не усетиха ефекта на поройните дъждове, които се изсипваха над града ни, но моят блок е малко стар и една част от покрива открай време имаше нужда от ремонт. Е, да, но не се бяхме мобилизирали навреме, и когато покривът протече и таванските помещения започнаха да се наводняват, всички съжалихме, че не бяхме предприели мерки. Аз имам нещастието да живея на последния етаж, точно под наводнените тавански помещения, което естествено напълно съсипа тавана на апартамента ми в две стаи.

Наложи се да платя спешно не само за моя дял от ремонта на покрива, но и за собствения си апартамент. По онова време живеех приемливо с тогавашните си доходи, но този неочакван и доста голям разход изкара финансите ми от равновесие. Наложи се да тегля кредит (от фирма, която няма да споменавам по име), за да покрия битовите си нужди, но изплащането на този кредит се оказа по-трудно, отколкото очаквах. В началото се стараех да погасявам вноските си навреме, но на третия месец изпуснах срока с няколко дни, а на четвъртия пропуснах изобщо. Няма да навлизам в подробности с колко вноски назад вървях, когато кредиторите най-после си поискаха парите, но ще ви кажа, че на този етап не ги винях.

Подходът им обаче беше неочакван. С мен се свързаха не служители от тази кредиторска компания, а от колекторската агенция ЕОС Матрикс, български клон на международната фирма за събиране на вземания ЕОС Груп.

В първия момент не бях сигурен как да подходя – все пак това беше фирма, за която до онзи момент даже не бях чувал, а сега искаха от мен пари, които дължах на съвсем други хора. Оказа се обаче, че кредиторът ми беше наел EOС поради значителния им опит, не просто в събиране на вземания, а в намиране на истинско решение на проблема. Въпреки просроченото ми вземане, фирмата-кредитор искаше да запазим добрия тон, а подходът на ЕОС Матрикс беше много адекватен и разбиращ.

Служителят на ЕОС взе предвид доходите ми, задължителните ми разходи и предложи варианти, докато не открихме идеалния за мен. До няколко месеца успях да погася заема без значително неудобство, а някои от съветите на EOС за разумно разпределяне на бюджета използвам и до ден днешен.

А когато на следващата година се изляха още по-апокалиптични дъждове, от които се наводни сякаш целият град, покрива на блока ми, както и тавана на апартамента ми, останаха непокътнати.