Еманципацията и жените

Здравейте читатели на моя блог! Може би някои от вас вече са забелязали, че честичко пиша за междуполовите отношения. Днес отново съм по темата. От няколко дни по свои наблюдения достигнах до заключението, че еманципацията тотално УБИ жената! С много малки изключения откакто ние мъжете позволихме на нежния пол да навлече панталоните загубихме голяма част и от мъжеството си. Не си мислете, че съм женомразец или нещо такова. Аз съм просто човек, който смята, че всеки пол трябва да изтъква предимствата си, а не да се опитва да прилича на своята противоположност. Както не намирам за нормално мъже да си оформят веждите и да си правят маникюр, така със съжаление откривам, че почти я няма нежната, внимателна и женствена част на човечеството. На сцената излиза нахакана бляскава мадама. Тя е независима, свободолюбива кариеристка, която не се страхува да поема инициативата във всяко отношение.sportsgolf1905193291935marb

Тя почти не носи рокли. Тя е с впити панталони, динозавърски високи обувки, изпъната, често топирана коса. Не ухае на цвете, а на лакове и разни изкуствени продукти. Забравила е как се сяда на маса и как се говори с уважение, заменила е типичните си нежни маниери с резки движения и отсечени фрази. А да, и нерядко има езика на каруцар.

Еманципацията е хубаво нещо, но когато преобръща представите за половете вече не е чак толкова приемлива. Промените се отразяват и на двата пола. Мъжете все по-често имаме чувството, че загубваме контрола над ситуацията. Вече не ние сме водещите фигури. Жените се борят с нас за лъвското парче от пая на отношенията ни.